Over Repair Café Aalten

Op 31 januari 2013 is op initiatief van Gerrit Rutgers, als secretaris van de Stichting Gemeenschapshuis Aalten, een groep van 10 personen bij elkaar geweest om te bezien of er in Aalten een Repaircafé kon worden opgezet. Na een korte voorstelronde volgende een geanimeerde discussie met als resultaat het voorstel op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur wekelijks te starten met een Repaircafé. Met als ondertitel: Aaltenaren ontmoeten/helpen Aaltenaren. Daarbij de mogelijkheid geven tot repareren, handwerken, spellen met ontmoeting als verbindend element.

 Repair CaféIMG_0844 300_400

Het Repaircafé is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) te repareren, waar je ook vandaan komt, uit Aalten of uit de omgeving. Op locatie “De Pol” waar het Repaircafé wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om de meeste reparaties uit te kunnen voeren. Op  meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens,  timmerlieden en fietsenmakers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repaircafé gaan deskundigen, evt. samen met de eigenaar, aan de slag. Mochten er echter onderdelen vervangen moeten worden, dan dient de eigenaar van het te repareren product die zelf te verzorgen. De technici van het Repaircafé geven dan aan wat er gehaald moet worden en waar dat te koop is.

Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee en ervaart wat er hier gebeurt.

repcaf-1.JPG

Advertentie